Mi Hangunk

Mi még merünk tiltakozni!

2023. július 03. - Mi Hangunk

korhaz-demonstralas.jpgNagyon sok probléma uralja a héten városunk közéletét.  Vezető hír a kórház ügye, valamint a szemét és a kosz. Mindkettő indulatokat kelt, hiszen mindenkit érint.

Beszéljünk először a kórházról!

Kb. 2 hete röppent fel a hír, hogy újabb embereket küldtek el. Mondhatnánk, hogy ezek nyugdíjasok, de csak akkor igaz, ha helyettük jönne más. Sajnos nem így van. Az emberek aggódnak, s ezt ki is fejezték.

Kórházunk a Kecskeméti Megyei Kórház telephelye, az itteni vezetőnek nem sok szava van. Elküldtek orvososokat, szakdolgozókat, de olyanról is tudunk, hogy többeknek felére vették le a munkaidejét.

A Békés Kalocsáért Egyesület politikamentes demonstrációt szervezett múlt hét csütörtökre. Először is! Hogyan lehet egy demonstráció politikamentes?

Ha valami ellen felemeljük a szavunkat, akkor az uralkodó hatalom ellen tesszük. Az uralkodó hatalom pedig a Fidesz. Ha a Fidesz döntése ellen tüntetünk, akkor bizony politizálunk.

A politika szitokszóvá vált, pedig nem az. Nézzük csak!

A politika kifejezés az ókori görög polisz névből ered. A politika szó magyar jelentése: közélet, ez értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat.

Ennek értelmében tehát a politikamentes demonstráció abszurdum. Max. pártpolitikától mentes.

Mindegy. Elmentünk. Voltunk kb. 200-an. Sok vagy kevés? Nézőpont kérdése. Más településekhez képest sok. Kalocsán nem félnek annyira az emberek, mint pl. a környező településeken. Itt még akad civil kurázsi.

Ugyanakkor József Attilával szólva „ a fortélyos félelem” itt is jelen van. Egyetlen polgármester sem mert eljönni, pedig hívták őket. Beállnak a sorba, mert féltik a településüket.

Jól szervezett volt az esemény, csak dicsérni tudom. Aztán drága polgink kiírta, hogy csak ellenzéki lázítás folyik, nincs itt semmi baj. Persze. Meg kellene kérdezni azokat, akik mostanában benn voltak az intézményben. Sok- sok kórházi dolgozóval beszéltem. Nyíltan nem szólhatnak, mert fenyegetik őket. Privátban azonban elmondják, hogy mi a helyzet. Nincs eszköz, ha elromlik, nincs pénz a javításra.

Drága Gézánk olyan stréber volt, hogy a tegnapi testületire meghívta Dr. Gondos Miklós főigazgató urat, hogy magyarázza a magyarázhatatlant.  Azt mondta, hogy nem is érti, mi a bajuk a kalocsaiaknak, amikor minden szép és jó.

Persze. Ő is csak egy szem a láncban, mást nem mondhat.

Mi továbbra is kiállunk az érdekeinkért, azaz politizálunk. Miért baj az egy demokráciában, ha nem gondolkodunk egyformán? Vagy már nincs is demokrácia? Szól hozzá!

Te minek neveznéd?

A bejegyzés trackback címe:

https://mihangunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4418158598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fecskemadárka 2023.07.03. 12:30:41

Én egyetértek a cikk szerzőjével. Dr. Gondos védte a védhetetlent. nem is mer mást mondani, mint amit a szájába adnak. Filvig úgy szintén. Aztán jönnek a fizetett kommenthuszárok, akik szerint minden jó, ahogy van. Bagó Zolit sem értem,, tökösebb gyereknek gondoltam

putris 2023.07.03. 13:08:13

Szűcs Csaba szerint is minden jó?

fecskemadárka 2023.07.03. 17:42:49

Megszólalt még a Török Feri is. Jobb lenne, ha hallgatna.

Oniden 2023.07.04. 12:11:11

Minden a szokásos. Hazudozás a polgármester részéről ( nincs itt semmi baj, politikai hangulatkeltés folyik stb.).
A főigazgató úr részéről mellébeszélés, és annak ecsetelése, hogy neki milyen nehéz a munkája. És hogy a kalocsaiak lesznek az okai, ha nem lesz elég orvos Kalocsán.
Ami igazán megdöbbentett az dr. Bagó Zoltán hozzászólása volt a Lokálpatrióta Egyesület nevében. Nyálkás, ragacsos és személyeskedő. Ezek után igazán nehezen tudnám az ellenzéki táborhoz tartozónak tekinteni őt, vagy egyesületét. Óva intek minden ellenzéki formációt attól, hogy vele szövetséget kössön.

putris 2023.07.04. 13:49:53

@Oniden: Szerinted Bagó nem ellenzéki?

Vanda113 2023.07.04. 21:29:08

Bagó most is csak azt tette, amire hivatott volt eddig is, megosztani az ellenzéket!
"Nyálkás, ragadós, személyeskedő" hozzászólása legfeljebb csak a helyi fideszes vezetésnek és Dr. Gondosnak tetszhetett! Biztosan meg fogja kapni érte a jutalmát!
Dr Gondos pedig elszólta magát! Eddig felvettek 3 új eü. dolgozót, de még akár tizet is fel tudnának venni! Miért is, ha minden annyira rendben van, mint mondja?
Mert ugye a pénz nem akadály! Az annyi van az egészségügyre, mint a pelyva!

Oniden 2023.07.04. 22:38:49

@putris: Szerintem nem, csak látszólag. Egyetlen feladata van, így vagy úgy megakadályozni a baloldal győzelmét.

fecskemadárka 2023.07.05. 12:17:18

Ti hogyan gondoljátok? Szerintetek ki az a jelöltek közül, aki tutira nincs bekötve a fideszhez?

véghed 2023.07.05. 15:53:08

@fecskemadárka: Szerintem Magóné biztosan nincs bekötve. Bagó Zoli igen, a Ferdiéket nem tudom.

Anna8389 2023.07.07. 20:16:44

Nem értem, miért kellene politikamentesnek (és pártoktól mentesnek) lenni egy olyan eseménynek, amely a közös életünkről szól! Hiszen a politika pont azt jelenti, hogy a közösség életéről mondjuk el a véleményünket! Sajnálom, hogy nem lehettek pártlogók a töntetésen, mert akkor rögtön látták volna a kalocsaiak és a környéken élők, hogy melyik pártoknak fontos a kalocsai kórház! Azonnal szembe tűnt volna, hogy egyedül a fideszt nem izgatja, hogy az embereknek milyen egészségügyi ellátásban lesz részük! (Közben egy percig se felejtsük el, hogy a fidesz az egész választás alatt azzal riogatott, hogy az ellenzék bezáratja a kórházat!)

Anna8389 2023.07.07. 20:19:33

A polgármester szerintem elfelejtette, hogy ő a kalocsai emberek érdekeit kellene, hogy képviselje. (Megjegyzem, a parlamenti képviselőnk is csak nevében képvisel minket, közben csak nyomogatja a szavazógombot, ahogy parancsolják neki. Pl.: 51-es út, 52-es út kérdése)

Anna8389 2023.07.07. 20:24:28

A pártok az emberek érdekeiért állnak ki. Csak annyit kellene tennünk, hogy választunk egy hozzánk közel álló pártot, és segítenénk a munkáját! Ugyanis NÉP NÉLKÜl NEM FOG MENNI!!! És a „nép” bizony, mi vagyunk! A civilek nagyon fontos munkát végeznek a társadalomban. De a civilek sem tudnak győzni a pártok nélkül, és a pártoknak is szükségük van a civilek munkájára! Ezt ismerte fel MZP, és ezért akar pártot alapítani.

Anna8389 2023.07.07. 20:25:58

@fecskemadárka: Magóné biztosan nem a fidesz embere.

Vityafacsaró 2023.07.08. 10:15:19

@Anna8389: Na, ő biztosan nem. Szerintem ő lenne a legjobb. Összefutottam vele a minap, de azt mondja, hogy egyelőre nincs megegyezés. Akkor pedig Géza röhög a markába.

fecskemadárka 2023.07.08. 11:12:04

Pedig Gézát el kéne takarítani. Még a sajátjai sem bírják. Állítólag Illés Attila elindul ellene. Ami a kórházat illeti. Jó, hogy volt tüntetés. Hazudnak éjjel és nappal. Tudok orvost, aki jelentkezett, de nem vették fel, mert nincs hely. Szóval ámítják a népet.

Hovanyecz Kata 2023.07.09. 11:08:20

A kórháznak szerintem annyi. Más: Megfenyegetik a dolgozókat egyes kalocsai intézményekben, hogy, ha meg mernek osztani ellenzéki posztokat, akkor elbocsátásra kerülnek. Milyen világot élünk?

fecskemadárka 2023.07.09. 15:47:53

Egymás után panaszkodnak a vagyon dolgozói is. Minősíthetetlen hangnemben beszélnek ( ordítanak) velük. Két ilyen prosztó vezető van. Az egyikük ráadásul nő.

Hovanyecz Kata 2023.07.10. 05:59:31

Szép lassan mindent bezárnak és ellehetetlenítik az állampolgárokat. Se munka se egészségügy. Manapság ha valami bajod van pl. egészségügyileg, vagy félre kezelnek, vagy fizess méreg drága magán dokikat és még akkor sem biztos, hogy meggyógyulsz. Kalocsa és vonzáskörében azért vannak emberek nem is kevesen, ha most elveszítjük az itteni orvosainkat, ápolóinkat majd bezárják a kórházat akkor ez a rengeteg ember ha baj van hova megy? Nem mindenkinek van lehetősége, pénze eljutni magán úton orvoshoz. Itt vagyunk mi gyermekes családok, ha baj van hova menjünk? Baja, Kecskemét, esetleg Dunaujváros? Ezek vannak még a közelbe. Úgy szar ez a kormányzás ahogy van évek óta, semmire nem megyünk velük és a magyar emberek tűrik mert úgy látszik részükről, hogy már nincs lentebb. Pedig még csak most jön igazán a fekete leves ha nem cselekszünk. Nem akarom elhinni, hogy ezt tudjuk még tűrni. Tudom nincs valami jó helyzetben az országunk de ha ez a kormány itt marad és élvezi az
“ uralkodását “ akkor országunk sem lesz! Tegyünk már félre minden büszkeséget és mutassuk már meg az Orbán kormánynak, hogy összetartó nép vagyunk és együtt elérjük, hogy egy szebb és jobb világot teremtsünk magunknak! Lehet egy kicsit eltértek a témáról de ez a véleményem ami Ki kívánkozott! Köszönöm, hogy végigolvastad.
süti beállítások módosítása