Mi Hangunk

Mondj véleményt, itt megteheted!

2023. március 21. - Mi Hangunk

majmok.jpgKalocsa a városunk. Itt élünk, sokunknak itt éltek az ősei is. Szeretnénk azt is, hogy jobb legyen!  Véleményünk is van arról, hogy jelenleg milyen állapotban van, mi a jó és mi a rossz benne. Akár ötleteink is lehetnek, hogyan lehetne jobbá tenni. Vesézzük ki, mennyire vagyunk elégedettek!

Kezdjük, Kalocsa Város Önkormányzatával! Eltelt 3 és fél év a polgármester és a testület megválasztása óta. A polgármester kereszténydemokrata (gyakorlatilag fideszes, a testület zöme szintén). Mindössze öt ellenzéki képviselő jutott be. Ketten egyéniben (Király Róbert és Dr. Vincze András), hárman listán (Szabó Balázs, Balogi József és Dr. Bagó Zoltán).

 A többiek fideszesek, gondolkodás nélkül nyomják a gombot.

Tényleg? Kell gondolkodni egy képviselőnek? A hatalmon levőknek, akiknek stabil többségük van, nem nagyon. Megmondják nekik a tutit, ők pedig teszik, amire utasítják őket. Lásd a kalocsai testületben is zömmel csak az ellenzékiek beszélnek. Nekik viszont nagyon is kell! Ha okosan akarnak érvelni, akkor bizony át kell alaposan nézni minden előterjesztést, utána kell járni a dolgoknak, ki kell kérni szerződéseket. Ez sok idő és sok munka, de ezért választottuk őket. Jól- rosszul, de teszik a dolgukat. Néha többet kellene egyeztetniük, akkor talán egységesebb képet mutathatnának!

 A fideszesek pedig bejelentik, hogy a valamelyik bizottság támogatja vagy elutasítja az előterjesztést. Ennyi. Van olyan, akinek a hozzászólásainak számát egy kezemen meg tudnám számlálni.

Emlékezetem szerint egyszer fordult elő, hogy egy fideszes képviselő szembefordult dr. Filvig akaratával. Dr. Körmendy Szabolcs tett ilyet. Respektálom!

Neked, kalocsai polgár mi a véleményed a munkájukról?  Írhatsz jót és rosszat is. Nálunk szabad vitatkozni! Az anyázást nem szeretjük, de az értelmes gondolatokat- a kritikát is beleértve – nagyon bírjuk!

Írjál posztokat is! Kitesszük!

A bejegyzés trackback címe:

https://mihangunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1518076924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putris 2023.03.21. 18:47:40

Szerintem tök igazad van. Nem mutattak fel semmit a majdnem négy év alatt. Idehozták ezt a Zsikót, aki tök gáz,

Mi Hangunk 2023.03.22. 07:35:55

Nem tudom, hogy igaz-e, de azt mondják, hogy alig van Kalocsán.

Hovanyecz Kata 2023.03.22. 10:12:14

Semmit nem ér ez a városi vezetés ami itt van!!!!! 4 gyermekem van abból 3 kiskorú egyedül nevelem őket munka nélkül, mert ahol meghallják 3 gyerek fel sem vesznek! Kérdezem én akkor haljunk éhen????? Gyerekeket senkire nem tudom bízni, segítségem nincs! 2-3 műszakot nem tudok vállalni! Akkor én vagyok a hibás????? Hát nem!!!! Mit ígért ez a szemétláda Döbrögi Orbán????? Idézek: “ Senkit nem hagyunk az út szélén” ugye????? Csak ha egyedül álló vagy 3 kisgyerekkel dögölj meg!

Tatiosz 2023.03.22. 10:47:47

Az ellenzék véleménye, állásfoglalása, tervei sem "látszanak". Itt-ott lehet olvasni róluk, a legtöbbször a facebookon, és főleg Bagó Zoli tollából, de egységes platform nincs, ahol részletesen és áttekinthetően lehetne tájékozódni a város dolgairól. A Facebook erre nem való, itt lenne ez a blog, remélem konkrét dolgokról is lehet majd értesülni.
Mert lenne miről.
Abban nem vagyok biztos, hogy az elég lenne, ha szidjuk a hatalmon lévőket. Velük túl sokat nem kéne foglalkozni, inkább azzal, hogy milyen városképet képzelnénk el a jövőben. Kevés a mozgástér, a kormány mindent ketrecbe zár, de legyünk modern "Houdinik", próbáljuk meg egy élhető városképet a jövő nemzedéke elé tárni.
És lehetőleg nem széthúzva, mert akkor idő előtt a guillotine alá dugja a fejét a jelenlegi ellenzék. Ahogy hallani, olyan túl nagy "szerelem" nincs is a felek között, mintha a résztvevők saját pecsenyéjüket próbálnák sütögetni úgy, hogy jelenleg még parázs sincs...amit nem a rezsicsökkentés vitt el.

putris 2023.03.22. 11:20:06

Tatiosz! teljesen igazad van. Szerintem az első és legfontosabb programpontnak annak kellene lenni, hogy ne lopj, s másokat se hagyjál! Azzal is egyetértek, hogy megjön az ellenzékiek esze, s összefognak. Egyébként megdobáljuk őket!

véghed 2023.03.25. 04:39:14

Egy testület akkor működik jól, ha a várost érintő dolgokban a többség együttműködik! Fontos kérdés viszont, hogy a képviselők egyáltalán tudják-e, hogy mi áll az előterjesztésben vagy csak egy utasítás szerint nyomják a gombot! Gombot nyomni ugyanis mindenki tud, ahogyan szavazni is!

Vityafacsaró 2023.03.25. 05:02:00

Géjza keménykezű polgármester! Azt hallottam, hogy már az szmsz-t is meg kellett változtatni azért, hogy ellenzéki ne tudjon csak úgy véleményezni, kritizálni! Hozzáteszem nincs is nagyon ott ilyen!

putris 2023.03.26. 10:36:14

Látom, hogy sokan olvassátok a blogot, de hozzászólni nem nagyon mertek. Higgyétek el, itt lehet felvett névvel is!

putris 2023.03.26. 10:38:49

Azt hallom, hogy nagyon sok a polgármester jelölt kis településünkön. Jaj, akkor bizony Géza röhöghet a markába.

Oniden 2023.03.27. 20:04:31

Csodálkoznék, ha a Filvignek lenne még esélye.
süti beállítások módosítása